Mit jelent ?

A részvételi költségvetés-tervezés a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal által lebonyolított folyamat, amelynek révén a marosvásárhelyi közösség elképzelései és kezdeményezései megnyilvánulnak és valósággá válnak. Ez egy nyitott, inkluzív és átlátható folyamat, amely révén a közösség tagjai közvetlenül bekapcsolódnak a helyi költségvetésből származó pénzek elköltési prioritásaira vonatkozó döntések megfogalmazásában.

Gondoljon a családja költségvetésére, és arra, hogyan szerzi meg és költi el a pénzét. Ezután képzeljen el egy néhány ezerszer nagyobb családot (a helyi közösséget, amelyben él és dolgozik), amelynek nagyobb összeget kell gyűjtenie és költenie (a helyi költségvetés).

A részvételi költségvetés-tervezés egy hasonló folyamat, amelynek célja városunk életminőségének javítása azáltal, hogy arra ösztönzi a polgárokat, hogy vegyenek részt a helyi költségvetés prioritásainak és beruházási célkitűzéseinek meghatározásában.

Miben segít nekem ?

  • Hogy kifejezzem azokat a problémákat, amelyekkel szembe kell néznem, és megoldásokat javasoljak ezekre
  • Hogy meghallgassanak, megértsenek, és lássák, hogy a véleményem valóban számít.
  • Hogy saját ötleteket és kezdeményezéseket fogalmazzak meg, hogy jobb és kellemesebb legyen az élet a lakónegyedemben és a városomban.
  • Hogy ténylegesen részt vegyek a prioritások meghatározásában a helyi közösségünk pénzének elköltésében
  • Hogy lehetőségem legyen arra, hogy az ötleteimet közösségi projektekké alakítsam.
  • Hogy aktívan részt vegyek a projektek megvalósításában és nyomon követésében.