Project Description

FAZA:Demararea implementării

0 RON

În anul școlar 2022-2023, școala noastră a depus și a câștigat un proiect în cadrul Bugetării Participative, prin care a reușit să achiziționeze multe lucruri interesante și mai ales utile pentru școală: o stație meteo profesională automată, o tablă de șah-gigant, ochelari VR, masă de teqball, un teren de sport multifuncțional, un defibrilator automat și altele…

În acest an am dori să implementăm un proiect prin care să aducem viitorul mai aproape de elevi…lucuri care dezvoltă creativitatea și logica, stârnesc interesul, contribuie la dezvoltarea fizică a elevilor, prin jocuri de mișcare. Suntem convinși că, în viitorul apropiat, educația centrată pe elev trebuie să îmbine trecutul cu prezentul, dar și cu viitorul.
Dorim să achiziționăm pentru elevi seturi de robotică, telescop astronomic performant, un telurion si un mini-planetariu pentru orele de geografie, modele pentru biologie, plăci vorbitoare pentru orele de limbă străină, o podea interactivă pentru jocuri, care se poate muta dintr-o clasă în alta, o oglindă ”infinită” pentru orele de fizică, semafoare pentru măsurarea nivelului de zgomot din sălile de clasă, un glob pământesc interactiv, un tabel periodic cuprinzând elemente reale, o imprimantă laser color și una 3D (pentru orele de tehnologie și nu numai), aparate de cronometrare a timpului pentru clasele 0-4, panou interactiv cu touchscreen cuprinzând jocuri educative pentru elevii claselor 0-4, proiecție interactivă pe perete pentru cabinetul de psihologie (util în lucrul cu elevii cu dizabilități) și un dispozitiv interactiv de gimnastică cu ecran, care îmbină mișcarea cu matematica, învățatul limbilor străine, etc). Pe lângă aceste materiale am dori să completăm setul de 10 ochelari VR achiziționați în anul școlar anterior cu încă 10 ochelari VR, având în vedere că aceștia au un mare succes în rândul elevilor în cadrul orelor de curs. Am dori instalarea unei sonorizări exterioare în curtea școlii, care ar deservi radioul școlii și alte evenimente festive din curte. Ca să putem păstra amintirile activităților diversificate din școala noastră, am dori achiziționarea unui aparat foto, și a unei camere video insta360 (există cerc foto-video în școala noastră). Pentru sala de sport, am mai avea nevoie de 8 saltele de gimnastică noi.
Prin toate aceste achiziții am dori să le oferim tuturor elevilor o educație centrată pe experiențe de neuitat, pe creativitate și bucurii.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

.

Beneficiarii proiectului

De acest proiect ar beneficia toți cei 475 de elevi ai școlii noastre, dar și copiii din zona școlii, având în vedere faptul că școala noastră își ține porțile deschise și în afara programului școlar.

Durata proiectului

Anul calendaristic 2024

Amplasamentul proiectului

Școala Gimnazială Nr.7 din Târgu Mureș - Aleea Constructorilor nr.49

Calendar implementare

1. Demararea implementării

2. Proiectare

3. Desfășurarea procedurilor legale de achiziție publică

4. Execuția lucrării

5. Proiect realizat

Locatie proiect

DN15 3, Târgu Mureș, Románia