Project Description

FAZA:Execuția lucrării

0 RON

Zona pietonală al Cartierului Cornișa împreună cu Cartierul 7 Noiembrie și zona Serpentina Veche constituie una dintre cele mai mari zone verzi dintr-un cadru rezidențial al municipiului Târgu Mureș. Investițiile din ultimii ani s-au axat mai ales pe ultimele două zone amintite, Cartierul Cornișa fiind ocolit de orice fel de reabilitare sau alocare de fonduri, în ciuda potențialului enorm pe care ar oferi un plan integrat de investiții.
Din această cauză prezentul proiect propune reabilitarea integrală a zonei pietonale din Cartierul Cornișa împreună cu cele două căi de acces care duc spre Cartierul 7 Noiembrie (vezi Anexă). Această reabilitare ar presupune refacerea aleilor pietonale prin turnarea unui strat suport de beton (unde este cazul), amplasarea bordurilor de margini și turnarea unui strat de asfalt pe întreaga suprafață. Am identificat două zone unde se necesită construcția de la zero a două porțiuni mici de alei, evitându-se deteriorarea repetată a zonei verzi. Este necesar și reabilitarea unui număr de 6 (șase) scări de acces, care leagă aceste alei pietonale și duc spre Cartierul 7 Noiembrie, și care în stadiul actual prezintă un adevărat pericol public atât vara cât și iarna, datorită stării precare de conservare și deteriorare. În cazul în care aceste scări au o infrastructură bună se necesită o rebetonare și pavare. Se propune și reabilitarea serpentinei pietonale care duce spre str. Secuilor Martiri, acesta devenind singura zonă de acces destinat persoanelor cu dizabilități între Cartierul Cornișa și Cartierul 7 Noiembrie (vezi Anexă), aceștia nemaifiind nevoiți să ocolească pe str. Nicolae Grigorescu.
Zona pietonală Cornișa deservește 23 blocuri cu 568 locuințe, respectiv 5 cămine studențești. Fiind singura arteră pietonală din zonă este intens circulată, atât ziua cât și noaptea. O alee reabilitată ar oferi un confort zilnic în primul rând locatarilor din zonă în drum spre și dinspre instituțiile de învățământ din apropiere. În al doilea rând ar facilita accesul sutelor de studenți de la Universitatea de Medicină care o parcurg zilnic în drum spre facultate. Nu în ultimul rând cele două căi de acces spre Cartierul 7 Noiembrie ar deservi locuitorii a două cartiere.
În cazul unei investiții zona pietonală Cornișa ar deveni un culoar verde, putând fi integrat ulterior unui plan zonal pietonal mai amplu alături de Cartierul 7 Noiembrie, zona Serpentinei Vechi, cimitirul Eroilor și parcul Universității de Medicină.

Beneficiarii proiectului

De pe urma acestui proiect vor beneficia în primul rând locuitorii din zona amintită copii și vârstnici deopotrivă, studenții Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie care tranzitează zilnic aceste alei, precum și sutele de pacienți care frecventează secțiile din zonă al Spitalului Județean Mureș.

Durata proiectului

Durata estimată pentru implementarea proiectului se va întinde pe o perioadă de 3 luni.

Amplasamentul proiectului

Zona se află la marginea nord-estică a Cartierului Cornișa, pe marginea platoului de lângă Cartierul 7 Noiembrie, între căminele studențești și Serpentina Veche.

Calendar implementare

1. Demararea implementării

2. Proiectare

3. Desfășurarea procedurilor legale de achiziție publică

4. Execuția lucrării

5. Proiect realizat

Galerie foto

Locatie proiect

Aleea Cornișa 8, Târgu Mureș 500000, Romania