Project Description

Proiect neeligibil

Acest proiect nu a îndeplinit toate criteriile necesare pentru a trece în etapa următoare.

Formularea problemei

Deși bicicleta/trotineta reprezintă o alternativă sănătoasă, eficientă și nepoluantă la traficul auto, lipsa unor facilități sigure pentru parcarea bicicletelor și trotinetelor în incinta unităților de învățământ descurajează utilizarea acestor mijloace de transport.
Pentru a încuraja mobilitatea activă în rândul elevilor este nevoie de asigurarea spațiilor de parcare sigure pentru vehiculele nemotorizate în proximitatea școlilor. Suporturile pentru biciclete existente în școli nu oferă posibilitatea parcării trotinetelor.

Propunem amplasarea unor rastele acoperite de capacitate mare (pentru parcarea a 30-40 biciclete / trotinete) în 4 unități de învățământ din Tg-Mureș în cadrul campaniei de mobilitate activă Bike 2 School 2024. (Liceul teoretic Bolyai Farkas, Școala Generală nr. 7, Scoala Waldorf și Colegiul Național de Artă) >> https://www.mmcite.com/en/aureo-velo#ae-v310-610-02zs

Rastelul din imagine a fost realizat in 2021 si amplasat in curtea Gimnaziului Bernady ca parte a Campaniei de mobilitate sustenabila Traffic Snake Game organizat de www.muresmbobil.ro.

Cota modala privind modurile de deplasare utilizate de liceeni in Tg-Mures (pag.1 din link)
Studiu de mobilitate scolara realizat in Scoala Gen. nr. 7 Tg-Mures (pag. 2-3 din link)
https://infogram.com/modal-split-liceeni-2023-1h7k230ddnvdv2x

Durata proiectului

6 luni

Estimarea bugetului

100000

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

.

Beneficiarii proiectului

Beneficiari directi sunt cei care se deplasează cu bicicleta sau trotineta la școală, elevi, cadre didactice din 4 scoli din Tg-Mures.

Localizarea proiectului/zona din Târgu Mureș

Liceul teoretic Bolyai Farkas, Școala Generală nr. 7, Scoala Waldorf și Colegiul Național de Artă

Poziționare pe hartă

Proiectul nu are setat o locație exactă.

Galerie foto