Project Description

FAZA:Demararea implementării

0 RON

Majoritatea spațiilor verzi din cartier au fost transformate în parcări.Trotuarele din jurul blocurilor sunt pline de mașini parcate greșit, iar copiii fac zilnic slalom pentru a le ocoli. Puținele parcuri amenajate -Cetățile copiilor- sunt adresate unui anumit segment de vârstă. Ce le oferim copiilor peste 10 ani ca alternative pentru desprinderea de la dispozitivele electronice?
Soluția poate fi amenajarea adecvată a spațiului situat între Aleea Sănătății și Școala Gimnazială Liviu Rebreanu, prin montarea mobilierului urban adecvat fiecărei categorii de vârstă, revigorarea + reconfigurarea zonelor verzi și a infrastructurii de iluminat.
Proiectul se va concentra pe formularea și adoptarea unui concept de dezvoltare și practicare a unui stil de viață sănătos, pentru a spori sănătatea copiilor și de a elimina deficiențele în practicarea mișcării, prin diversificarea activităților în rândul acestora. Proiectul urmărește promovarea unor activități de canalizare a energiei copiilor către sport, mai ales în contextul pandemiei COVID care a creat multe bariere sociale la nivelul comunității și a redus interesul copiilor de a participa la activitățile sportive. va contribui la coeziunea socială prin înlăturarea barierelor sociale și diminuarea disparităților în rândul comunității, avand acces la noul spațiu amenajat inclusiv copiii din grupurile defavorizate sau care nu își permit financiar practicarea unui sport de performanță. Distanțarea socială a copiilor din cauza pandemiei COVID a creat o preocupare și o nevoie a comunității de a identifica metodele prin care copiii să își recapete încrederea de a interacționa și de a lua parte la diferite activități, altele decât cele ”online”.
Beneficiile desfășurării activităților recreative în aer liber sunt: - reducerea riscului de formare a deviațiilor coloanei vertebrale la copii (scolioza/cifoza), în contextul creșterii utilizării dispozitivelor electronice;
- corectarea poziției vicioase a corpului și mersului greșit, prin exerciții și activități sportive adaptate și atractive pentru copii;
- crearea unui mediu optim și asigurarea tuturor condițiilor de practicare a mișcării, a unei culturi a ”sportului de masă în cartier” și creșterea siguranței în rândul copiilor.
FORMULAREA PROBLEMEI
Mobilier urban deteriorat, zone verzi insuficiente, alee acces denivelată, spaţiu verde îmbătrânit, spații insuficiente pentru practicarea activităților fizice.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

.

Beneficiarii proiectului

Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt copiii din cartierul Dâmbul Pietros
Beneficiarii indirecţi ai proiectului sunt părinţii copiilor, comunitatea locală.

Durata proiectului

12 luni

Amplasamentul proiectului

Spațiul cuprins între Aleea Sănătății și Școala Gimnazială Liviu Rebreanu

Calendar implementare

1. Demararea implementării

2. Proiectare

3. Desfășurarea procedurilor legale de achiziție publică

4. Execuția lucrării

5. Proiect realizat

Galerie foto

Prezentare Video

Locatie proiect

DN15 3, Târgu Mureș, Romania