Project Description

FAZA: Demararea implementării

0 RON

Imobilul unde este DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ din Tg-Mureș, se află pe strada Gh.Doja nr.9. Este una dintre cele mai importante locații pentru cei cu dizabilități și boli cronice, precum și pentru asistenții lor personali, pentru că serviciile oferite de ei sunt in favoarea persoanelor susnumite.
Însă, ca și cele mai multe dintre aceste clădiri - bănci, Poliție, Primărie, Consiliul Județean, etc - din păcate nu sunt accesibilizate. Ceea ce înseamnă, dacă persoanele cu dizabilități trebuie să intre pentru a efectua o tranzacție, sau pentru a semna, a depune, a cere ceva - nu pot. Pentru rezolvarea situației sunt niște alternative peste tot, însă acestea pe departe nu înseamnă accesibilizare. Mai degrabă inaccesibilitate, dezintegrare, izolare socială.
Obiectivul acestui proiect este accesiblizarea clădirii aflate pe strada Gheorghe Doja nr.9 pentru ca toate persoanele cu dizabilități fizice să aibă posibilitatea de a intra în incinta acestei clădiri, fără dificultăți.
Pentru a rezolva această problemă, trebuie instalat o rampă dreaptă cu ungiul sub 12 grade, de o lungime favorabilă care accesibilizează clădirea în așa fel, ca persoanele cu dizabilități fizice, sau vârstnicii să poate să intre în incinta clădirii la parter, care este la nivelul de peste 1 metru fiind accesibil doar pe trepetele scărilor din holul de intrare a clădiri.
Ca rampa să fie suficient de lungă ca să fie folosibilă, trebuie să intersecteze ușa interioară ( sunt trei uși duble deci vor fi uși suficiente pentru accesul altor persoane) și trebuie să ajungă la ușile exterioare unde sîn trei uși duble și la intrare în clădire)
Ușa exterioară de la care va porni rampa spre scări se va reface, momentan e blocată, și se va deschide spre exterior, cîștigînd astfel spațiu mai multă pt. rampă!
Au fost prealabil realizate niște măsurători, desene, fotografii în fața locului cu ajutorul unor persoane cu dizabilități fizice, pentru găsirea unei alternative funcționale.
Între pragul uși de la intrare și accesul auto de sub terasa etajului este o diferența de 14cm, o ridicare a accesului auto ar rezolva și acestă problemă.
Proiectul a ajuns în faza analizei și a deciziilor pentru efectuarea lucrărilor necesare accesibilizării.

Beneficiarii proiectului

Vârstnici care se deplasează greu sau cu ajutorul unui cadru de mers.
Persoanele cu dizabilități și boli cronice din Târgu-Mureș.
Părinți care au copii mici.

Durata proiectului

2 luni

A projekt elhelyezkedése

Gheorghe Doja nr. 9.

Végrehajtási naptár

1. Demararea implementării

2. Proiectare

3. Desfășurarea procedurilor legale de achiziție publică

4. Execuția lucrării

5. Proiect realizat

Galerie foto

A projekt helyszíne

Strada Gheorghe Doja 9, Târgu Mureș 540082, Romania